starax

Senaste inläggen

Av Starax Kennel - 19 januari 2013 18:27

 

Då har vi & Kent Hultstrand varit & tävlat i Danmark idag, fast denna gång med vagn :)
Det var på ett nytt ställe i år så det var kul med ny bana.

Banan var 6,5km och medel kuperad en rolig bana.

Det har liksom hemma snöat där & det var en hel del snö , men för lite för att köra släde, så den var

relativt tung för hundarna.
Jag startade ut som nummer 3 men var först i min klass, 2 minuter emellan starterna här.
Med i teamet var de vanliga tjejerna , Starax Takotna, Starax Safety, Starax Afrodite & Na-La-Chee´s Vyla Ice Crystal.

De var på hugget idag & sprang på bra, vi körde förbi samojeden som startat 2 min innan oss & det gick jättebra då hon tog in hunden till sidan & släppte förbi oss, Tack!
I Danmark har de inga avspärningar som vi har i Sverige, vilket jag personligen tycker är roligare då man får se hur bra hundarna lyssnar. Och jag måste säga att mina flickor lyssna suveränt idag, det var en sväng de tveka en halv sekund men gick på rätt direkt.
Det var en väg som jag själv blev tveksam på om vi kört rätt, då det var två vägar som delade sig och jag såg inga blåa skyltar, men det kändes mest naturligt att ta den jag körde på , men körde lite sakta där ett tag & bestämmde mig sen för att köra vidare & då ser jag nästa skylt & pustar ut , jag har kört rätt :)
Strax där efter ser vi 6 spannet som gick ut 4 minuter innan mig & hundarna springer glatt förbi dom.
I slutet börjar hundarna snappa snö & jag ser att de är något trötta , men springer på bra hela vägen in i mål.
Min tid idag blev 15.59 och en 1:a plats änsålänge, 2:an ligger ca 1 minut efter mig.
Kent Hultstrand tävla i kickbike klassen med sina hundar Starax Willow & A´tebs Siberian Jackpot of Winner & det gick kanon bra,

även han ligger 1:a i sin klass.

Lizzy tävlade med Starax Demon & Starax Galant med Pappa som hjälp, då första & sista sträckan på banan var samma väg så möte dom först ett 2 spann malamuter & sen ett 2 spann husky, vilket gjorde att Kenneth fick gå fram & ta in pojkarna till sidan men det gick bra.Då det var över 5 minus idag så frös tyvärr Lizzy så mycket om händerna

att hon ej kan/vill starta imorgon. Trots de bra tumvantarna, någon som har förslag på nått bra till henne? Får leta på nätet & se om man kan hitta värme handskar till barn.
Tanken slog mig i slutet av tävlingen att jag faktiskt hade kunnat tävla med kickbike med Demon & Galant då Galant har åldern inne. Lätt att vara efterklok, men imorgon blir det nog att köra dom hela banan utanför tävlingen.
Nu är vi hemma & ladar batterierna till imorgon, vill passa på att säga till er andra svenskar att tävla i Danmark, det är väldigt trevligt på deras arrangemang. Väldigt vänligt & trevligt folk där :) Och vissa av tävlingarna som denna ligger inte mer än en timme från Malmö. Trevlig Kväll allihopa!

Av Starax Kennel - 16 januari 2013 20:57

Idag var det dax för ögonlysning på Ice o Safety. Det som var spännande denna gången var att de införskaffat utrustning så man som ägare såg på en skärm allt som veterinären såg i ögat. :-) Båda tjejerna skötte sig bra och var utan anmärkning.

Av Starax Kennel - 16 januari 2013 03:15

Det fira vi såklart med en mysig tur hela familjen.

Av Starax Kennel - 10 januari 2013 15:07

Vill passa på & önska er alla ett underbart år 2013!

Jag har nu bytat blogg till en som jag kan uppdatera både från datorn & mobilen lätt, så förhoppningsvis skall denna blogg vara mer aktiv än den gamla , vilket inte bör bli så svårt!


 

Året började med säsongens första slädtävling , HAMAR HUNDEKJØRERFESTIVAL 5.-6 JANUAR 2013 i Norge.
Med i spannet för första gången var Galant som debuterade. Eftersom banan var så pass kort 8,5km så tyckte jag att det var en bra tävling att börja på. De andra som tävlade var Ice, Takotna & Safety.
Valde att byta plats på Ice & Takotna då Takotna är lite tittigare. 

1:a dagen gick hyfsat bra ändå får jag säga, vi kom ifatt en förare , men vi hade problem att komma ifrån henne eftersom hon släppte på sina hundar för tidigt hela tiden. Så det blev en massa omkörningar med henne.
Jag försökte sparka & få igång hundarna igen men det gick inte så bra, till slut kom Braxen & körde om & hundarna vaknar till liv & börjar jaga vilket gör att jag får bromsa dom hela tiden, jag stannar till här & där för att sedan köra ifatt henne igen. Jag tror att jag tyvärr körde slut hundarna där.
För 2:a dagen hade de minskat banan med 2 km så den var endast 5,5km lång men ändå så var hundarna jätte trötta,

sista km vakna dock Safety till liv & får hela spannet fram i en himla fart , kunde ni inte gjort det lite tidigare tänker jag haha.

En rolig & bra bana var det , temperaturen var + grader hela helgen så inte direkt det optimala.

Vi är nöjda trots resultatet, hundarna nöjda, underbart sällskap Film från dag 1.

Jag & Demon!
 Flashcards